FAQ - USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

1. Kuinka valita hääkuvaaja?

Tärkein kriteeri hääkuvaajaa valittaessa on hääkuvaajan kuvaustyyli. Valitse sellainen hääkuvaaja, jonka kuvaustyyli miellyttää ja herättää tunteita Sinussa. On tärkeää myös, että hääkuvaajien ja hääparin kemiat toimivat. Voit soittaa meille etukäteen ja voimme tarvittaessa myös tavata ennen lopullisen varauksen tekemistä. Haluamme tavata etukäteen kaikki hääparit, viimeistään hääkuvauspalaverissa. Tällöin varmistamme, että kaikki sujuu hääpäivänä suunnitellusti. Samalla voimme keskustella teidän toiveista ja tunnelmakehyksestä, mitä haette häävalokuviinne.

Jos arvostat ammattitaitoista, korkealaatuista, luovaa ja valtavirrasta poikkeavaa kuvaustyyliämme, ota yhteyttä, niin aletaan suunnittelemaan hääkuvaustanne.

2. Milloin hääkuvaus kannattaa varata?

Yleensä hääkuvaus varataan noin vuosi ennen hääpäivää. Mutta esimerkiksi meidän tapauksessa meillä on varauksia jo 2-3 vuotta eteenpäin, joten suosittelemme olemaan ajoissa.

3. Mitä tapahtuu hääkuvauksen varauksen jälkeen?

Kun olette varanneet meiltä hääkuvauksen, toimitamme teille hääkuvaussopimuksen allekirjoitettavaksi. Hääkuvaussopimus tehdään sitä varten, että välillämme on molemminpuolinen ymmärrys hääkuvauksen sisällöstä ja valokuviin liittyvistä oikeuksista. Kun olette allekirjoittaneet sopimuksen ja maksaneet varausmaksun, varaus ja päivämäärä vahvistuu teille.

Otamme vain  yhden varauksen tietylle päivälle, että teille jää mahdollisuus esimerkiksi pidentää häävalokuvauksen kestoa. Varaushetkellä päivän aikataulut eivät ole todennäköisesti vielä tiedossa, joten ette välttämättä vielä osaa arvioida tarkkaa kuvauksen kestoa.

Me teemme mielellämme myös lyhyempiä hääkuvauksia, emmekä edellytä, että varaatte koko päivän kestävän dokumentaarisen hääkuvauksen.

4. Millä alueella teette hääkuvauksia?

Teemme hääkuvauksia pääsääntöisesti Keski-Suomessa, Äänekoski - Jyväskylä - Muurame akselilla, mutta teemme tarvittaessa hääkuvauksia myös koko Suomen alueella. Jos järjestätte häänne ulkomailla, olemme käytettävissä myös Suomen rajojen ulkopuolella. Olkaa yhteydessä, niin suunnitellaan teidän tarpeisiin sopiva paketti.

Lue lisää: Destination wedding photographer

5. Kuvaatteko myös videota?

Emme itse kuvaa videoita, mutta meillä on ammattitaitoisia yhteistyökumppaneita, joten voitte varata meidän kauttamme myös häävideokuvauksen. Jos varaat videokuvauksen meidän kauttamme, varmistut siitä että yhteistyö kuvaajien kesken on saumatonta, koska tunnemme toisemme jo entuudestaan ja meillä kokemuksia lukuisista yhteisistä hääkuvauksista.

6. Toimitatteko paperikuvia?

Meidän kuvauspaketteihin ei kuulu paperikuvien toimituksia, mutta voitte teettää vapaasti haluamistanne kuvista paperikuvia tai muita kuvatuotteita. Meillä on yhteistyökumppaneita, joita voimme suositella ja voimme tarjota teille heidän tuotteisiin alennuksen.

7. Miten toimitatte hääkuvat?

Hääkuvat toimitetaan web-galleriaan sekä erillisellä muistitikulla.

8. Minkälaisella kalustolla kuvaatte?

Kuvaamme Canonin ammattitason peilittömillä järjestelmäkameroilla. Meillä on käytössä kaksi Canon R5-runkoa sekä kaksi Canon R-runkoa. Käytämme pääasiallisesti Canonin ja Sigman objektiiveja. Käytössämme on monipuolinen valaistuskalusto, johon kuuluu muun muassa kahdeksan Godox V860II-käsisalamaa ja kaksi Godox AD600BM-akkusalamaa. Käytämme käsisalamissa Magmod-valonmuokkaimia ja akkusalamissa Triopon softbox-valonmuokkaimia. Lisäksi käytämme paljon jatkuvaa LED-valoa, kuten esimerkiksi Godox LC500R RGB-valomiekkaa sekä Rotolight Neo 2 - LED-valoa.

9. Emme osaa olla kameran edessä, ohjaatteko meitä?

Kaikki ihmiset, jotka eivät ole ammattimalleja, ajattelevat täysin samalla tavalla. Me autamme, ohjaamme ja varmistamme, että näytätte hyviltä valokuvissanne. Varmistamme myös, että teihin osuu paras mahdollinen ja imartelevin valo. Se valo ei ole useinkaan luonnonvalo tai vallitseva valo, kuten yleensä ajatellaan.

10. Miten hääkuvaaja pukeutuu hääpäivänä?

Me haluamme kunnioittaa ja arvostaa hääpäiväänne asianmukaisella tavalla ja pukeudumme aina juhlavaatteisiin. Tällä tavalla sekoitumme joukkoon myös paremmin, ettekä välttämättä edes aina erota meitä juhlavieraistanne. Haluammekin olla muistettuna juhlastanne ennemmin osana juhlaväkeä, kuin palkattuina valokuvaajina.

11. Paljon varaamme aikaa potrettikuville?

Potrettikuvaukselle varattavan ajan pituus riippuu siitä, mihin haluatte panostaa aikaa hääpäivänänne. Jos haluatte, että dokumentoimme ennemmin hääpäivän tapahtumia, niin sekin on täysin mahdollista. Suosittelemme kuitenkin, että potrettikuville, eli "virallisille hääkuville" varataan minimissään yksi tunti tehokasta kuvausaikaa. Jos haluatte panostaa erityisesti potrettikuviin, niin kannattaa varata vähintään kaksi tuntia tai jopa erillinen potrettipäivä. Erillinen "after wedding" - hääkuvauspäivä on yleistynyt viime aikoina. Kuvauspäivä voi olla myös ennen virallista hääpäivää. Erillisen potrettipäivän iso etu on se, että kuvausaika sekä lokaatio voidaan valita vapaammin, eikä tarvitse huolehtia hääpäivän aikatauluista. Hääpari on aina myös rennompi erillisenä kuvauspäivänä, kun ei tarvitse miettiä hääpäivän aikatauluja tai muita päivään liittyviä asioita.

12. Mihin aikaan hääpäivän aikana on hyvä kuvata hääpotretit?

Tämä on yksi asia, minkä haluamme käydä läpi hääkuvauspalaverissa. Ajankohtaan vaikuttaa teidän toivoma tunnelmakehys sekä muut mieltymykset, kuten esimerkiksi kuvauspaikka. Jos haluatte ottaa hääkuvanne jossain upeassa sisätilassa, niin ajankohdalla ei ole niin väliä. Mutta jos haluatte selkänne taakse lämpimän auringonlaskun, niin se asettaa luonnollisesti tietyt reunaehdot.

13. Entä jos hääpäivänä sataa?

Sade ei ole meille uhka, vaan mahdollisuus. Sade tuo hääpäiväänne erityisen tunnelman ja antaa mahdollisuuden ottaa upeita hääkuvia oikeaa tekniikkaa ja tietotaitoa käyttäen. Voit tutustua portolioomme, josta löydät useita sateella otettuja valokuvia. Me pystymme myös luomaan kuviinne atmosfääriä erilaisia tekniikoita käyttäen. Meillä on aina repullinen hyviä ideoita, omat valot sekä tarvittava osaaminen, että upeita valokuvia voidaan ottaa käytännössä missä vaan, milloin vaan ja missä säässä hyvänsä.

14. Kuinka monta kuvaa saamme hääpäivästämme?

Koska meidät varatessanne, häävalokuvaajia on kaksi, kuvien määrä on yleensä suurempi kuin yhdellä kuvaajalla. Kaksi valokuvaajaa pystyy ottamaan samaan aikaan valokuvia eri kuvakulmista, eri perspektiivistä ja eri näkökulmasta. Kahden kuvaajan kuvista syntyvä tarinankerronta on melkein elokuvamainen kokemus ja antaa valokuville syvemmän merkityksen. 

Keskimäärin valokuvia tulee noin 70-90 / kuvaustunti, mutta määrä voi vaihdella hääpäivän tapahtumien ja ohjelmien mukaan.

15. Kuinka pian saamme hääkuvat häiden jälkeen?

Koska häävalokuvaus ei ole meille sarjatyötä ja käsittelemme kaikki valitut kuvat huolellisesti sekä hääpotretit perusteellisesti, niin hääkuvien toimittamiseen menee vähintään kaksi viikkoa. Hääsensongin aikana toimitusaika voi olla 4-6 viikkoa.

Toimitamme teille kuitenkin maistiaiset pääsääntöisesti aina seuraavana päivänä hääpäivästä, että voitte palata heti edellisen päivän tunnelmiin ja jaksatte odottaa kuvien loppujen kuvien toimitusta.

16. Can we have service in english?

Absolutely. We both speak english and we have had several multilingual weddings.

17. En löytänyt kaikkiin hääkuvaukseen liittyviin kysymyksiini vastausta?

Ei hätää, voit laittaa meille sähköpostia tai soittaa, niin vastaamme mielellämme askarruttaviin kysymyksiinne.

Yhteydenotto.